Duitse Turk Kürşat Yıldırım, die de jackpot van 10 miljoen euro van de Duitse loterij won, zei dat hij beledigd was door Turkije.

Tegenover Hürriyet zei Yıldırım: “Als ik mijn levensverhaal zou vertellen, zou het een roman zijn. Ik kwam in en uit allerlei moerassen, maar God lachte me uiteindelijk toe.”

Yıldırım zei dat er grote belangstelling was van Duitse tv-zenders en kranten, “Ik krijg al een maand veel publiciteit in Duitsland, maar niemand uit Turkije nodigt me uit. Maar mijn levensverhaal is geschikt voor een film of een serie. Ik wilde graag acteren, ik wilde op televisie komen.”

“Nu hebben we een 1-jarig contract gesloten met een Duitse zender, zij zullen mijn leven uitzenden als een reality show. Ik heb zelfs aan het contract toegevoegd dat als er een aanbod uit Turkije komt, ik daarheen zal gaan. Maar ik heb geen dergelijk aanbod uit Turkije ontvangen, ik ben beledigd door Turkije.”

“Ik hou heel veel van Kırşehir”

Yıldırım, die zegt dat hij oorspronkelijk uit het dorp Geycek in het Mucur district van Kırşehir komt, verklaart dat hij veel berichten ontvangt van inwoners van Kırşehir:

“Ik hou erg veel van Kırşehir. Iedereen zegt tegen me: ‘Ga naar Miami, ga naar Dubai’. Maar ik ben nog steeds in het huis waar ik met mijn ouders woon. Ik zal vaak naar Turkije gaan, maar ik verlaat deze buurt in Dortmund niet.

“Heel Duitsland heeft het over mij, maar niemand uit Turkije heeft mij gebeld! Ik ben beledigd.”

Dortmund

Kürşat verhuisde met zijn gezin naar Dortmund, de derde stad van Noordrijn-Westfalen, toen hij 12 jaar oud was.

Hij begon zijn beroepsleven als leerling bij een automonteur, werd daarna kraanmachinist en werkte sindsdien bij het Duitse bedrijf ThyssenKrupp.

Zijn leven veranderde op 24 september, toen hij in totaal 9,927 miljoen euro won in de loterij. Kürşat liet het lot in een lade liggen en vergat de trekking en ging verder met zijn leven. Hij herinnerde zich het bestaan van het lot toen hij van zijn vrienden hoorde dat de loterijwinnaar uit Dortmund kwam.

Toen hij naar zijn huis rende om het lot en de winnende getallen te bekijken, ontdekte hij dat hij vanaf dat moment miljonair was.

“Ik belde direct mijn baas en zei: ‘Ik ben rijk,’ en nam ontslag,” zei hij: “Daarna kocht ik een Ferrari en een Porsche.”

Bron: Duitse media