Ismail Y. wurgde afgelopen zaterdag zijn 28-jarige vrouw Cennet K. en hun zoontje van vijf

In de Werkplaatsstraat in Sint-Gillis-Dendermonde, een plaats in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen, heeft zich in de nacht van vrijdag op zaterdag een gezinsdrama afgespeeld.

Een 33-jarige man ging zichzelf zaterdagochtend aangeven bij de politie en verklaarde er dat hij zijn 28-jarige vrouw en zijn kindje van 5 jaar om het leven had gebracht.

De 33-jarige Ismail Y. heeft zijn partner Cennet (28) en Efe (5) omgebracht. De man heeft zichzelf zaterdagochtend aangegeven bij de politie.

De feiten vonden plaats in een appartement in de Werkplaatsstraat. Het gezin van drie woonde er pas sinds halverwege de maand mei. Naar de omstandigheden van de dubbele moord is het voorlopig gissen.

“Het gaat om een familiedrama”, volgens Patrick Feys, korpschef van de lokale politie van Dendermonde.

“De man die relatief gelaten en in shock was kwam zichzelf aangeven. Eerst worden de nodige onderzoeksdaden alvorens hij zal worden verhoord door onze mensen.”

De lichamen van de jonge vrouw en haar kindje zouden gevonden zijn in de slaapkamer door de speurders. Later op de dag komt er waarschijnlijk meer info over de omstandigheden. Het gezin is van Turkse afkomst. De vrouw is opgegroeid in Zele en heeft ook familie in Dendermonde. Ismail Y. is een vrachtwagenchauffeur, zijn vrouw werkte als verkoopster.

Dader

Ismail Y. wurgde afgelopen zaterdag zijn 28-jarige vrouw Cennet K. en hun zoontje van vijf. De dertiger was op dat moment onder invloed van cannabis en cocaïne, en ging zich pas de ochtend nadien aangeven bij de politie in Dendermonde. Cennet was op het moment van de feiten zes maanden zwanger van een meisje.

De relatie kende in het verleden al de nodige turbulentie. Zo maakte het koppel meermaals ruzie vanwege Y.’s druggebruik. Ze zouden ook meermaals uit elkaar gegaan zijn en de jonge vrouw zou ook een tijdje bij haar ouders terug gaan wonen zijn. Ismail zou ook op het punt gestaan hebben om terug te keren naar Turkije, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. Toen het gezin nog in Zele woonde, zou er ook sprake geweest zijn van intrafamiliaal geweld. Volgens het parket moest de politie in vier jaar tijd zeker vier keer ter plaatse komen.

“Bij iedere interventie vonden gesprekken met het koppel plaats”, klinkt het. “Beide partners wensten telkens geen verklaring af te leggen of de nodige vaststellingen van problemen te laten doen.”

Het labo kwam ter plaatse en had meerdere uren nodig om de plaats van het delict uit te kammen en sporen en stalen te nemen. De onderzoeksrechter stapte af en deed zelf ook de nodige vaststellingen. De dader zal vermoedelijk morgen worden voorgeleid.

“Er zijn twee lichamen gevonden, maar een context kunnen we voorlopig nog niet meegeven”, zegt Bernadette Baeyens, persmagistraat bij het parket van Oost-Vlaanderen.

Bron: Belgische media