Dorpshoofd laat mondmaskers uitdelen per drone

Ramazan Küçüksar, een muhtar (dorpshoofd) in de Zwarte-Zeeprovincie Rize, vond een originele manier om te helpen verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan.

Het hoofd van Derecik in het district Çayeli, laat mondmaskers per drone uitdelen. Eerder liet hij de enige toegangsweg van het dorp barricaderen met stenen. Hij houdt er ook zelf de wacht in beschermende kleding.

Küçüksarı controleert iedereen die het dorp in wil. Hij laat de temperatuur opnemen en geeft hen een mondmasker en eau de cologne. Omdat mondmaskers nu verplicht zijn, bestuurt hij nu ook een drone om die uit te delen aan zijn dorpelingen.

“Ik heb gemerkt dat mensen de regels van sociale afstand niet respecteren als ze op het veld werken. Daarom zorg ik er persoonlijk voor dat iedereen een masker krijgt. Dat zal helpen om de sociale afstand wel te houden. Ze zijn verrast, maar ik wil aantonen dat de crisis nog niet voorbij is”, aldus Küçüksarı.

De dorpen van het district Çayeli liggen allemaal langs de steile flank van het Zwarte-Zeegebergte en hebben een smal stukje kustlijn.

 

K.L.

(Bron: Hürriyet)