Een Turkse burger is ternauwernood ontsnapt aan de terreuraanslag van vrijdag in Nieuw-Zeeland. Momenteel wordt de man behandeld in een ziekenhuis.

Mustafa Boztas, die bij de Al Noor moskee in Christchurch was tijdens de terreuraanslag, vertelde aan Anadolu Agency dat hij in zijn been werd neergeschoten door de terrorist, maar door het raam van de moskee wist te ontsnappen.

Boztas zei dat hij zich naar het raam haastte toen het geweervuur stopte. Hij herinnert zich hoe de gelovigen een uitweg uit de moskee probeerden te vinden toen ze erachter kwamen dat dit een terreuraanval was.

“Iedereen begon te rennen en te schreeuwen,” zei Boztas. “De terrorist opende het vuur op ons….Dan ging hij weg,” zei hij.

Het geweervuur stopte na een tijdje, herinnert hij zich, en denkt dat de terrorist misschien zijn geweer probeerde te herladen.

“Toen het geweervuur stopte, keek ik rond want er was niemand aanwezig. Ik brak het raam met mijn hand en ontsnapte,” zei hij.

Hij ontkwam ternauwernood aan de terrorist, zegt hij. De camera van de terrorist legde het moment van zijn ontsnapping namelijk vast.

Boztas zei dat hij buiten de moskee een jongere op de grond zag.

“Ik deed een hartmassage. Ik probeerde hem te redden, maar helaas was hij al overleden, dus sloot ik zijn ogen en hoorde ik dat meer schoten werden afgevuurd, dus liep ik weg,” zei hij.

https://www.youtube.com/watch?v=13NC0GZ2tMw

50 mensen gedood 

Minstens 50 mensen werden gedood toen de terrorist genaamd Brenton Harrison Tarrant het vuur opende op gelovigen tijdens het vrijdaggebed in de Al Noor en Linwood moskeeën in Christchurch, de derde grootste stad van Nieuw-Zeeland.

Het bloedbad werd live gestreamd via sociale media.

Drie Turken behoren tot de gewonden in de terreuraanslagen, aldus de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op zaterdag.

Anadolu Agency

T.A.