İsmail Varol

Een Turkse man woont al een jaar lang alleen in een afgelegen dorpje. Dat schrijft het regeringsgezinde persagentschap Anadolu Agency op 15 februari.

Een jaar geleden verloor İsmail Varol zijn vader; kort daarvoor was ook al zijn moeder overleden. Sindsdien zorgt hij voor zichzelf in het dorp Çekme, in de provincie Nevşehir in Centraal-Anatolië.

Varol is het naar eigen zeggen gewoon geworden om enkel dieren als gezelschap te hebben in deze afgelegen uithoek van het district Derinkuyu.

İsmail Varol

Tot eind jaren 90 woonden er zo’n 300 mensen in Çekme. Maar de inwoners begonnen te emigreren en de ouderen die achterbleven, overleden één na één. Uiteindelijk bleef Varol alleen achter.

“Ik kon hier niet weggaan na de dood van mijn ouders. Ik heb mijn hele kindertijd hier doorgebracht; al mijn herinneringen zijn verbonden aan deze plek,” zegt Varol in een interview met Anadolu Agency.

“10 jaar geleden waren de straten nog vol mensen en we praatten altijd met de buren. Nu blijft er niemand meer over. Ik ben dag en nacht alleen met de natuur, maar ik ben ook verbonden met de geschiedenis.”

İsmail Varol

Varol houdt zich vooral bezig met het hoeden van schapen, maar ontfermt zich ook vrijwillig over oude kerken, tunnels en ander erfgoed van het dorp.

“Ik ben de laatste vertegenwoordiger van de mensen die hier leefden. Dit dorp draagt misschien wel duizenden jaren geschiedenis in zich. God weet wie er na mij komt.”

Bron: Hürriyet

S.V.R.

İsmail Varol
İsmail Varol
İsmail Varol