Het dorpsmeisje dat beroemd werd door haar video’s, vooral die waarin ze granaatappels raapt, is een universitair afgestudeerde die vanwege financiële problemen terug moest naar haar dorp.

De natuurlijke video’s van Havvanur Kösem trokken in korte tijd veel aandacht en verspreidden zich snel via de sociale media.

Toen Kösem haar baan in de zuidelijke provincie Antalya opzegde om in het buitenland een masteropleiding te volgen, kon ze ondanks twee aanvragen geen visum krijgen.

“Eerst vonden ze het geld op mijn rekening onvoldoende. Bij de tweede aanvraag zeiden ze: ‘Het is niet duidelijk waar het geld vandaan komt’,” legde Kösem uit.

“Dus heb ik zowel mijn baan opgezegd als geen master kunnen halen. Het visumproces maakte me ook psychologisch zwaar. Toen ben ik bij mijn familie gaan wonen. Omdat ik al gewend was aan het dorpsleven, maakte het idee om in een dorp te gaan wonen me niet bang,” zei ze.

Kösem onderstreepte dat ze verrast en tegelijkertijd blij was met de belangstelling voor haar video’s: “Dit is de eerste keer dat ik op zo’n grote belangstelling stuit. Ik verdien mijn inkomen ook met sociale media.”

Bron: Hürriyet