Een Turkse alpineskiër heeft het leven gered van een 12-jarige jongen in het Sloveense skioord Krvavec. De Turkse Skifederatie liet weten dat Sıla Kara (19) het leven van de Sloveense jongen redde tijdens een opwarming.

De jongen zat naast Kara op een zetellift en verloor zijn evenwicht. Hij kon nog net Kara’s ski’s vastgrijpen om niet naar beneden te vallen. Kara hield de jongen, die in de lucht hing, dan een kwartier lang vast voor hij uiteindelijk gered kon worden door het personeel van de kabellift.

Kara kreeg een eremedaille van de politie van Krvavec voor haar moed. Kara was één van de deelnemers aan het kampioenschap slalommen dat in Krvavec werd gehouden op 12 en 13 februari.

Kara vertelde dat de jongen panikeerde toen hij van de lift viel.

“Ik heb mijn skistokken weggegooid en met mijn mond mijn handschoenen uitgedaan. Toen ik ze uitdeed, huilde hij en riep: ‘Hou me alsjeblieft met beide handen vast!’” Dan heeft ze hem nog ongeveer een kwartier met beide handen vastgehouden.

Toen het personeel toekwam, heeft ze de jongen laten vallen op het veiligheidsnet, vertelt ze.

“Toen ik ging kijken hoe het met de jongen ging, vertelden ze [patrouille en personeel] me dat hij het goed stelde en dat er geen problemen waren.”

“Op de Sloveense televisie noemden ze me een heldin […] Op de luchthaven kreeg ik van de Sloveense politie een medaille als beloning,” zegt ze.

Kara vond het haar plicht om een mensenleven te redden en ze is heel blij dat ze de jongen heeft kunnen redden.

Bron: Hürriyet