Mehmet Övet woont in de Zuidwestelijke provincie Muğla. Al 7 keer belandde hij op Intensieve Zorgen na een potentieel dodelijk incident. In 2 gevallen stopte zijn hart een tijdje met slaan.

Tegen alle verwachtingen in, is hij nog steeds in leven. De vader van 3 kinderen kreeg elektrische stroom door zijn lichaam, belandde in een verkeersongeluk, werd neergeschoten met een jachtgeweer, geraakte bewusteloos op zee waarbij hij bijna verdronk, en maakte 3 keer een val vanop grote hoogte.

Zijn vrienden kunnen ermee lachen. “Je hebt 9 levens, net als een kat, dus je hebt er nu nog 2 over”, zeggen ze.

Övet had een winkel waar hij elektrisch gereedschap herstelde. Na al deze incidenten, waardoor hij nu een beperking heeft, besloot hij zijn zaak te sluiten en maïs te gaan verkopen op het strand.

“Ik ben God dankbaar voor het leven dat hij me blijft geven. Nu verdien ik mijn brood met maïs. Als ik minder gegoede mensen zie, laat ik hen niet betalen. Hun glimlach is voldoende voor mij”, vertelt hij aan Demirören Agency.

Övet had zijn eerste ongeluk toen hij 7 was. Bij het spelen op zijn balkon struikelde hij en viel hij ongeveer 7 meter naar beneden. Hij lag 4 dagen op Intensieve zorgen en onderging daarna een lange revalidatieperiode, maar hij herstelde volledig.

Slechts 7 maanden later sneed hij zich in de zee bij Marmaris aan een mosselschelp toen hij een duik van 6,5 meter aan het maken was. Hij geraakte bewusteloos door bloedverlies en zijn hart stopte even. Omstanders konden hem redden, en een dokter moest hem reanimeren.

In 1991 verliet hij school en ging hij elektrische toestellen herstellen. Toen hij een lift aan het herstellen was, kreeg hij een elektrische schok waarna hij opnieuw gereanimeerd moest worden.

Negen jaar later herstelde hij een antenne en viel daarbij 9 meter naar beneden, op een betonnen vloer. Nog eens 11 maanden later kreeg hij een gelijkaardig ongeluk waarbij hij enkele botten brak.

In 2008 kwam hij in een discussie terecht met een winkelier, die hem neerschoot met een jachtgeweer. Hij kwam 60 dagen op Intensieve Zorgen terecht, met 15 kogels in zijn lichaam, waarvan er 10 op een later moment werden verwijderd.

Als laatste had hij in 2014 een verkeersongeluk waarbij hij 8 botten brak. Daarom besloot hij zijn zaak te sluiten.

K.L.

(Bron: Sabah)