Amsterdam – Dat Ballast Nedam eind vorig jaar is overgenomen door de Turkse bouwer Renaissance weerspiegelt zich binnenkort ook in de samenstelling van de raad van bestuur van het Nieuwegeinse bouwconcern.

Twee van de drie topbestuurders hebben binnenkort de Turkse nationaliteit. En Ballast, niet langer meer beursgenoteerd, krijgt ook een Turkse ceo, die ook de baas is van het Turkse moederbedrijf van de Nederlandse bouwer.

Het Nederlandse bouwconcern maakte dinsdag bekend dat de 55­jarige Erik van der Noordaa per 1 juni terugtreedt als bestuursvoorzitter en de Nieuwegeinse bouwer gaat verlaten. Van der Noordaa heeft de topfunctie een kleine twee jaar vervuld. ‘De veranderende rol en verantwoordelijkheden onder de nieuwe omstandigheden liggen ten grondslag aan zijn besluit’, aldus de verklaring van Ballast, een verwijzing naar onder meer de overname door het Turkse moederbedrijf.

Cenk Düzyol (44) wordt de opvolger van Van der Noordaa. Hij werd op 20 november 2015 benoemd als lid van de raad van bestuur en wordt nu door de raad van commissarissen voorgedragen als nieuwe ceo. Serkan Altuntop (35) wordt de rechterhand van Düzyol. Hij wordt cfo en zal die functie al vanaf 1 mei op interim­basis vervullen. Altuntop vervulde dezelfde functie bij diverse onderdelen van Renaissance. De Nederlandse inbreng in het bestuur zal komen van Sander Lefevre (42). fd