De Turkse luchtvaartautoriteiten hebben donderdag meegedeeld dat Turkije tussen januari en augustus dit jaar, meer dan 140 miljoen passagiers heeft vervoerd op zowel binnenlandse als internationale vluchten.

“In een periode van acht maanden, nam het aantal passagiers dat via een Turkse luchthavens reisde toe met 12.7 procent,” aldus het Algemene Directoraat van Luchthavens. Zowat 45.7 percent van de totale passagiers reisden op internationale vluchten.

Van de 50 luchthavens in het land was Istanbul Atatürk Airport de drukste met 45,6 miljoen passagiers in diezelfde periode. Ongeveer 13 miljoen passagiers zaten op binnenlandse vluchten en bijna 32,5 miljoen passagiers op internationale vluchten.

Tweede plaats

Op de tweede plaats staat Sabiha Gökçen Airport, gelegen aan de Aziatische kant van Istanbul, met 23 miljoen passagiers.

Derde, vierde en vijfde plaats

De luchthavens van Istanbul werden gevolgd door de luchthavens in het mediterrane vakantieoord Antalya, de hoofdstad Ankara en de Egeïsche provincie Izmir.

Officiële gegevens toonden ook aan dat het totale luchtverkeer in het Turkse luchtruim met 7,3 procent is toegenomen tot 1,36 miljoen vluchten tussen januari en augustus.

Sabah

O.A.