Bengü Metin

Een Turkse vrouw is het slachtoffer geworden van een geval van vrouwenmoord, maar deze keer in de Verenigde Staten.

Bengü Metin, een 38-jarige lerares, werd doodgeschoten door haar ex-man in Virginia, slechts zes dagen nadat ze een echtscheiding had aangevraagd. Ook haar moeder, Semra Metin, liep meerdere schotwonden op.

Het bleek dat de overleden vrouw een beschermingsbevel had aangevraagd tegen haar ex-man, John Beachley, vanwege een geschiedenis van bedreigend en intimiderend gedrag. Maar een rechter wees het verzoek in augustus 2021 af.

In een gesprek met het in Virginia gevestigde mediaplatform Fauquier Times via een Turkstalige tolk in een ziekenhuis waar ze werd behandeld, zei Metin dat de man het vuur op haar en haar dochter opende toen ze naar huis terugkeerden.

De 63-jarige vrouw bevestigde ook dat haar voormalige schoonzoon een verleden had van bedreigend gedrag dat uiteindelijk escaleerde tot de schietpartij.

Semra Metin, die in Istanbul woont maar regelmatig haar dochter in de VS bezoekt, merkte op dat zij en haar dochter uit waren in een bioscoop, maar dat John Beachley hen opwachtte bij hun garage.

“Hij trok een pistool en zei iets tegen Bengü,” herinnerde Metin zich, “waarop Bengü zich naar haar omdraaide en om de telefoon vroeg, omdat ze dacht dat hij hen gewoon weer bang ging maken, en hij begon gewoon te schieten.”

John Beachley en Bengü Metin

Toen de autoriteiten op de plaats delict reageerden op het incident, troffen ze zowel Bengü Metin als John Beachley dood aan. De politie denkt dat hij zichzelf na de moord van het leven heeft beroofd.

Intussen is een campagne gestart om geld in te zamelen voor de medische kosten van Metin en de kosten van de terugkeer van het lichaam van Bengü Metin naar Turkije om te worden begraven.

De campagne heeft tot nu toe meer dan 31.000 dollar opgebracht.

Bron: Hürriyet