Mensen genieten van natuurlijke warmwaterbronnen van Yalova, Turkije, 25 jan. 2022

Bijna 500.000 toeristen stroomden in 2021 naar Yalova, een van de meest prominente bestemmingen voor thermaal toerisme in Turkije, om te genieten van het comfort van de natuurlijke warmwaterbronnen.

Als topbestemming voor natuurliefhebbers biedt Yalova binnen- en buitenlandse toeristen de mogelijkheid voor een ontspannende thermale vakantie in elk seizoen van het jaar.

De provincie trekt toeristen met 17 faciliteiten met een capaciteit van 5.000 bedden, gecertificeerd door het ministerie van Cultuur en Toerisme van het land, evenals bedrijven met gemeentelijke certificaten.

Als centrum voor genezing voor beschavingen die teruggaan tot de Romeinse tijd, trokken de thermale kuuroorden van Yalova in 2021 bijna een half miljoen bezoekers, waaronder 120.000 toeristen uit de Verenigde Staten, Duitsland, Iran, Rusland, Portugal, Zwitserland en Griekenland, ondanks de COVID-19 pandemie.

In een gesprek met Anadolu Agency (AA) zei Ümit Gürbüzoglu, plaatsvervangend hoofd van de Thermal Hot Springs Enterprise van het Ministerie van Volksgezondheid, dat Yalova een speciale favoriet is van Russische toeristen.

Russische vakantiegangers genieten van de atmosfeer van Yalova, inclusief de warmwaterbronnen en de natuur, voegde hij eraan toe.

Gürbüzoglu verklaarde dat toeristen de voorkeur geven aan Yalova omdat ze houden van de temperatuur van het water en de overvloed aan zuurstof:

“Er zijn ook veel mensen die voor een dag uit Istanbul komen. Zij maken natuurwandelingen en profiteren van de thermale baden.”

Bron: Sabah