Mehmet Özkaraman

ANTWERPEN – Een dispuut over een geldbedrag van enkele honderden euro is de Belgisch-Turkse kleermaker Mehmet Özkaraman gisteren fataal geworden. Hij kreeg meer dan veertig messteken in zijn zaak in de Brederodestraat. De verdachte, S.T., werd opgepakt.

Brederodestraat

Kleermaker Mehmet (54) uit de Brederodestraat in Antwerpen is gisteren neergestoken. De kleermaker verkeerde een tijd in kritieke toestand, maar bezweek nadien aan zijn verwondingen. De Belgische politiediensten hebben de verdachte, een 57-jarige man uit Antwerpen kunnen arresteren.

Mehmet Özkaraman

Kleermaker Mehmet Özkaraman uit het Waalse Charleroi hield sinds ruim een jaar een zaak open in de Brederodestraat, waar veel Turkse Antwerpenaars wonen. De aanleiding van het incident wordt nog onderzocht, maar er was mogelijk een discussie tussen dader en slachtoffer aan de gang. Deze zomer had een man enkele weken voor hem gewerkt. Blijkbaar vond die man dat hij nog enkele honderden euro loon te goed had. Gisteren stapte hij opnieuw naar de uitbater om het geld op te eisen. De discussie ontaardde in een steekpartij.

Mehmet Ozkaraman kreeg verschillende messteken. Toen de politiediensten arriveerden, lag hij bloedend op straat. De man kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend door een agent en enkele voorbijgangers. Hij werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis maar daar bezweek hij korte tijd later aan zijn verwondingen.

Mehmet Özkaraman

De 57-jarige verdachte raakte zelf ook gewond. Getuigen hadden na de feiten gezien hoe hij een eindje verderop een café op de hoek met de Broederminstraat en de Brederodestraat binnenging. De politie kon de verdachte uit Antwerpen aan de hand van de beschrijving van de getuigen arresteren.

Bron: Twitter, Facebook