Foto: De scène in "Yasak Elma"

Een scène waarin een topless man en een vrouw samen in bed liggen, werd gemeld bij de Turkse mediawaakhond (RTÜK) wegens “belemmering van de gezinsconstructie”.

Het paar is niet te zien terwijl ze seksuele handelingen verrichten, wel is het mannelijke personage in de show getrouwd.

De Turkse uitzendautoriteit RTÜK heeft een klacht ontvangen over een scène in een tv-programma waarin twee personages samen in bed wakker worden.

De scène in “Yasak Elma” (verboden vrucht) toont een getrouwde man met een vrouw, en leidde tot kritiek omdat het “de constructie van het gezin zou aantasten”.

Hoewel de personages geen seksuele handelingen verrichten, liggen ze ongeveer 45 seconden naakt naast elkaar in bed, wat tot klachten leidde.

Conservatiever

RTÜK is onder de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling steeds conservatiever geworden en beboet omroepen die kritiek uitten op het beleid.

De Hoge Raad drong er bij de omroepen ook op aan “gezinsvriendelijke” programma’s uit te zenden tijdens de corona-lockdowns, aangezien er sinds de twee golf een landelijk uitgaansverbod van kracht is.

O.A.

video