Yakup Deniz

Yakup Deniz, een YouTuber die bekend staat om zijn kritiek op de islam, is in het oog van de storm terechtgekomen nadat de hoofdofficier van justitie in Ankara een onderzoek naar hem heeft gestart voor het beledigen van Profeet Mohammad.

De hoofdofficier van justitie van Ankara heeft op 26 januari een onderzoek ingesteld naar YouTuber Yakup Deniz omdat hij de profeet Mohammed zou hebben beledigd in een video die hij een paar dagen geleden heeft gepubliceerd.

“Er is een officieel onderzoek ingesteld naar de gebruiker, Yakup Deniz, voor de beledigingen aan het adres van onze profeet,” aldus de officier van justitie in een officiële verklaring.

Kritiek op islam

Deniz, die bekend staat om zijn kritiek op de islam, sprak over een vers uit de Koran die instructies bevat over hoe men om moet gaan met de echtgenoten van profeten.

Het vers zegt dat mensen alleen door een gordijn met de vrouwen van profeten mogen spreken en dat ze niet te veel tijd in hetzelfde huis moeten doorbrengen als de vrouw. In plaats daarvan moet men snel vertrekken na het nuttigen van een maaltijd.

Deniz zei dat een van Mohammeds trouwste metgezellen, Abu Talha al-Ansari, beloofd had om met de jongste vrouw van de profeet te trouwen na diens overlijden.

“De profeet was ontdaan toen hij dit hoorde, dus schreef hij meteen dit vers,” zei Deniz.

Bron: Turkse Media

O.A.