Jongeman bouwt historische miniatuurhuisjes

Berkay Karaca houdt zich bezig met het bouwen van houten miniatuurhuisjes. De jongeman is geboren en getogen in het district Beypazar in Ankara, bekend om haar houten huizen uit de Ottomaanse periode.

Karaca heeft zich gespecialiseerd in het nabouwen van die huizen op miniatuurschaal. Ondertussen heeft hij de grootste collectie miniatuurhuisjes.

Voor hij de huisjes werkelijk bouwt, maakt hij er eerst een tekening van, als een architect. Daarna verzamelt hij het benodigde hout, en als het bouwwerkje klaar is, schildert hij het.

Daarna voegt hij het toe aan zijn collectie. Ook maakt hij speciale cadeauboxen in de vorm van de Ottomaanse huizen. Die zijn dan bedoeld voor de buitenlandse zustersteden van Ankara.

Berkay Karaca

Karaca heeft op deze manier al honderden miniatuurhuisjes gebouwd. Verschillende provincies hebben hem al gevraagd om als architect te werken, maar hij kan de vraag maar moeilijk bijhouden.

Karaca’s bedoeling is om alle historische gebouwen in Turkije na te bouwen. Hij hoopt dat toekomstige generaties zo een idee zullen hebben van hoe de echte gebouwen eruitzagen.

K.L.

(Bron: Hürriyet)