In een poging om meer likes te krijgen op hun social media-accounts, hebben twee Turkse influencers buitengewone stunts uitgehaald waarbij de ene zes uur lang levend begraven werd in een speciaal ontworpen doodskist, terwijl de andere van een brug sprong om op een flybridge te landen.

De stunt van de 25-jarige YouTuber Yunus Emre Özer kreeg gemengde reacties en wakkerde een debat aan over de mate waarin influencers op sociale media tot het uiterste gaan om likes te krijgen.

Özer, die eerder vanaf bruggen op een rijdende bus en een metrobus sprong, sprong op 31 augustus vanaf de iconische Galatabrug in Istanbul op het dak van een boot.

Volgens de beelden die op YouTube werden uitgezonden, klom de influencer eerst op de hekken van de brug en sprong er toen plotseling vanaf.

Mensen op de brug, die geen boot zagen passeren, keken hem in paniek na, denkend dat hij zelfmoord pleegde.

Özer maakte de omstanders woedend nadat hij lachend naar hen zwaaide.

Op de beelden is te zien hoe een ambtenaar van de boot het veiligheidsraam van het dak van de boot opent om te begrijpen wat er aan de hand was, terwijl hij boos naar de YouTuber schreeuwt.

De tweede YouTuber was Muhammed Bahçecik.

De YouTuber werd levend begraven in een landelijk gebied in het Istanbulse Tuzla district met een speciale kist van glas.

Hij verbleef zes uur in de glazen kist, die een pijp uit had op de grond, die hem hielp zuurstof door de grond te krijgen.

“Ik betaalde 20.000 Turkse Lira [$2400] voor deze speciale kist om mijn veiligheid te garanderen,” zei hij.

Eerst werd voor de camera’s een gat gegraven ter grootte van de kist. Daarna kroop Bahçecik in de kist met camera’s, die opnamen van hem onder de grond maakten.

Vanwege het begrafenisscenario bad een man voor “de ziel” van de influencer, en werd er een grafsteen met zijn naam gemaakt. Tijdens de video-opname wachtten gezondheidsdeskundigen en een ambulance in de buurt van de begraafplaats.

“Ik raakte niet in paniek. Ik begreep de waarde van het leven met deze ervaring. Ik ben in orde. Ik heb het alleen koud”, zei hij tegen de camera’s vlak nadat hij uit “zijn graf” kwam.

Social media gebruikers bestormden beide influencers met opmerkingen, zoals, “Wat ga je nog meer doen om likes te krijgen,” “Dit is ook gebeurd,” en “Dingen gaan van kwaad tot erger.”

Bron: Hürriyet