Een tiener is overleden nadat ze stikte in haar eigen braaksel in een Turkse pretparkattractie, de Kamikaze.

De familie van Zeynep Günay, 19, beweert dat de exploitanten hun smeekbede om de attractie te stoppen negeerden toen ze maandag merkten dat ze in nood verkeerde.

Het incident gebeurde tussen 14:00 en 15:00 lokale tijd in Hayrola Luna Park Istanbul’s Avcilar district.

Gunay, die ervan droomde psychologe te worden, ging naar het park om zich te ontspannen in afwachting van haar examenresultaten.

Een laatste foto van CCTV-beelden toont de tiener, die een wit masker, grijze hijab en een lichte jas met een patroon erop draagt, zittend op de rit wachtend op het begin ervan.

Gunay zou tijdens de rit bewusteloos zijn geraakt en hebben overgegeven.

De vrouw was maandag op bezoek in het Hayrola Luna Park in de Turkse stad Istanbul en waagde zich aan de ’Kamikaze’-attractie, een slingerend gevaarte waarbij je vastzit in een stoel.

Haar ouders beweren dat ze herhaaldelijk de exploitanten vroegen om de rit te stoppen, maar dat dit genegeerd werd.

Die werd haar fataal. Ze werd tijdens de rit niet goed en raakte buiten bewustzijn. Ze stikte volgens media in het land vervolgens in haar eigen braaksel.

Zij beweren ook dat, toen de rit uiteindelijk werd gestopt en zij bewusteloos werd verwijderd, de exploitanten adviseerden Gunay “twee of drie keer te slaan” om haar te helpen wakker te worden.

Volgens Fatih Gunay, een oom, was de familie van de jonge vrouw gedwongen om zelf een ambulance te bellen omdat de parkmedewerkers de situatie niet ernstig genoeg namen om er een te bellen.

Gunay werd naar het ziekenhuis gebracht, waar ze dood werd verklaard. Ze is inmiddels begraven in Beylikduzu, een voorstad van Istanbul.

Faith gelooft dat zijn nichtje door nalatigheid om het leven is gekomen en zei dat de familie “alles zal doen wat nodig is” om gerechtigheid te krijgen.

Bron: Hürriyet