Muharrem Atış, die vorige week in Keulen, Duitsland, door onbekende persoon of personen werd gedood, is in Turkije begraven.

De 21-jarige Muharrem Atış ging op donderdagavond 1 juni naar het huis van zijn neef. Rond 12.00 uur ging hij naar buiten om te bellen en kwam niet meer terug.

De familie kreeg de volgende dag slecht nieuws van de politie. De politie belde Muharrem’s vader en zei:

“Uw zoon is dood aangetroffen, er zal een autopsie worden uitgevoerd en u zult worden geïnformeerd over de ontwikkelingen” en hing de telefoon op.

Het pijnlijke wachten van de familie Atış duurde 5 dagen. Na de autopsie, uitgevoerd door de Keulse politie en het Openbaar Ministerie, werd het lichaam 5 dagen later aan de familie overhandigd.

Het begrafenisgebed dat werd gehouden in de centrale moskee van Religieuze Zaken in Keulen werd druk bezocht. Daarna werd het lichaam naar Turkije gestuurd. Het lichaam van Muharrem Atış werd begraven naast zijn grootvader, die net als hij op vrijdag overleed, na het gebed in de Sheikh Ahmed moskee in het Yeşilli district van Mardin.

De moord op de 21-jarige Muharrem Atış in Duitsland heeft zijn geboortestad in rouw achtergelaten.

Bahattin Arsoy, de godsdienstleraar van Atış, zei dat hij een welgemanierde, voorbeeldige jongeman was die nooit iemand kwaad had gedaan en dat ze het niet konden geloven toen ze het nieuws hoorden.

Nurettin Atış, de oom van Muharrem, zei: “Dankzij hen volgt het Turkse consulaat in Keulen de zaak op de voet, ze hebben allerlei soorten steun verleend en Oğuz Üçüncü van de Turkse Grote Nationale Vergadering belde en vroeg naar onze behoeften. Dank aan hen,” zei hij.

In het autopsierapport van Muharrem Atış stond dat er messteken en kneuzingen op zijn lichaam waren. Omdat er geen camera’s op en rond de plaats delict zijn, blijft de vraag wie of wie de moord heeft gepleegd onduidelijk.

Er werd verklaard dat de pas getrouwde Muharrem Atış probeerde zijn vrouw naar Duitsland te brengen en dat ze taalexamens deed in Ankara.

Bron: Turkse media