Een auto is dinsdagavond op een spoorwegovergang in Neumünster, gelegen in het noorden van Duitsland, in botsing gekomen met een regionale trein.

De bestuurder kwam bij het ongeval om het leven. De spoorlijn was urenlang afgesloten. Er wordt nu gezocht naar de oorzaak.

Een 48-jarige Turk uit Duitsland die een pizzeria runt in Neumünster, Duitsland, is overleden nadat hij werd aangereden door een trein toen hij met zijn auto de spoorweg overstak.

Murat Caliskan, 48 jaar, uitbater van een pizzeria in Neumünster, vertrok ’s avonds met zijn auto om de pizza te bezorgen. Hij kwam om het leven toen zijn auto werd aangereden door een trein.

Het ongeluk gebeurde rond 20.30 uur bij de spoorwegovergang in de straat Stoverseegen in Neumünster, zo maakte de politie woensdagavond bekend. Volgens de brandweer werd de auto, die vanuit de richting Neumünster Gartenstadt de spoorwegovergang overstak, 400 meter meegesleurd.

De 48-jarige overleed op de plaats van het ongeval. Er zaten ongeveer 140 passagiers in de trein. De machinist trok aan de noodrem. Volgens de politie raakten tien andere mensen gewond bij het ongeluk, waaronder twee bouwvakkers.

Vijf gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Sommige passagiers moesten worden verzorgd door hulpverleners.

Oorzaak ongeval nog niet duidelijk

Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De slagboom bij de overweg was niet in werking. Op het moment van het ongeval waren er werkzaamheden aan de overweg. De overweg was daarom beveiligd door mensen.

Volgens de spoorweg werkt dit normaal gesproken zo: De verkeersleider in het seinhuis informeert de medewerker op de overweg dat er een trein aankomt. De medewerker hangt vervolgens fladdertape voor de overweg en meldt aan het seinhuis dat de overweg nu beveiligd is.

Tot slot zet de verkeersleider de seinen op groen. De politie onderzoekt nu of er misschien ergens in deze keten een fout is gemaakt of dat de oorzaak van het ongeluk ergens anders ligt.

Voor de duur van de reddingswerkzaamheden werd het treinverkeer enkele uren stilgelegd. De ongedeerde treinreizigers werden met bussen richting Flensburg vervoerd.

Bron: NDR