İbrahim Halil Kiraz

Een hotelmedewerker, die vorig jaar ernstig gewond raakte in het hotel waar hij werkte en daarop naar het ziekenhuis gebracht werd, is nu uiteindelijk overleden. Uiteindelijk stelde de politie vast dat hij door zijn collega’s vermoord werd, omdat “hij te veel werkte”.

İbrahim Halil Kiraz werkte in een hotel in Istanbul. In juli 2019 werd hij daar bewusteloos aangetroffen. Kiraz was gewond en werd onmiddellijk naar het ziekenhuis overgebracht.

Eerst werd de man opgenomen op intensieve zorgen, later werd hij overgebracht naar een ziekenhuis in Şanlıurfa. Vijf maanden later is hij daar uiteindelijk overleden.

Een onderzoek bracht uiteindelijk aan het licht dat Kiraz het slachtoffer was van moord, niet van een ongeval.

Kiraz’ collega’s werden opgepakt door de politie. Uit de verhoren bleek later dat Kiraz vermoord werd, omdat hij heel hard werkte in het hotel.

“Je werkt te hard en daardoor stel je ons in een slecht daglicht. De baas wil dat wij even hard werken als jij. Je zou wat minder moeten werken,” zouden ze hem gezegd hebben, voor ze hem aanvielen.

Kiraz werd dan geslagen en gewond achtergelaten in de trappenhal. Daarop gingen zijn collega’s gewoon door met hun werk.

Bron: Hürriyet

S.V.R.