Samet Özer

Bij een tragisch verkeersongeval op de Rijksweg in Dilsen-Stokkem is zaterdagmorgen Samet Özer uit Maasmechelen verongelukt. Het incident gebeurde omstreeks 5.45 uur ter hoogte van de deelgemeente Rotem. Om een nog onduidelijke reden week zijn auto plots af van de rijbaan en knalde tegen een woning. De wagen vatte vuur en de bestuurder kwam daarbij om het leven.

Vrienden en familie reageren intussen bijzonder aangeslagen op het plotse verlies van de jonge Maasmechelaar.

Slachtoffer Samet reed in de richting van Maaseik, en verloor om een nog onduidelijke reden de controle over zijn wagen. Het ongeval gebeurde vreemde genoeg op een recht stuk van de Rijksweg. De auto knalde eerst op een verkeersgeleider in het midden van de rijbaan en ging vervolgens aan het slingeren. Aan de overkant ging de auto nipt tussen een boom en een verlichtingspaal om door een haag in een voortuin te schuiven. Daar botste de auto nog tegen de gevel van een leegstaande woning, om meteen in lichterlaaie te vliegen.

Bestuurder bezweken

Buurtbewoners werden opgeschrikt door de luide knal, en zij verwittigden meteen de hulpdiensten. De vlammen sloegen al snel over naar de woning, tot zelfs aan de nok van het dak. Brandweerzone Oost Limburg kon het vuur meteen bedwingen. Wel liep de woning en het dak van de leegstaande woning ernstige schade op. Een toegesneld MUG-team en een ambulance probeerden intussen de bestuurder uit het wrak te bevrijden. Maar voor hem kwam helaas alle hulp te laat. Hij bezweek op de plaats van het ongeval. De politie sloot daarop de omgeving af. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Gedreven autoliefhebber

Slachtoffer Samet Özer is afkomstig uit buurgemeente Maasmechelen. Ook zijn vrienden begrijpen niet wat er zaterdagmorgen is misgelopen. Zij omschrijven de jongeman als een gedreven bestuurder en een echte autofreak. Hij was ook al bijna twee jaar aan de slag als mechanieker bij garage Coox in Rekem. In zijn vrije tijd hielp hij even goed vrienden als die problemen hadden met hun auto. Zijn plotse overlijden werd zaterdag bekend gemaakt door de moskee van Eisden.

Turkse gemeenschap rouwt om sterfgeval van twee jonge Turken