BELGIË – Op de A12 in Laken zijn in de nacht van zondag op maandag Burak Eryiğit (30) en Hakan Topbaş (26), alle twee afkomstig uit de westelijke stad Emirdağ, om het leven gekomen. Rond 3 uur verloor de bestuurder van een personenwagen de controle over het stuur. De auto ging van de baan en botste met hoge snelheid tegen een verlichtingspaal. De twee inzittenden overleefden de klap niet.

Rond 03.00 uur verloor de bestuurder van een personenwagen om een nog onduidelijke reden de controle over zijn voertuig. De wagen ging van de baan af en botste aan hoge snelheid tegen een verlichtingspaal. De twee inzittenden mannen van 30 en 26 jaar overleefden die klap niet. Er zijn ook geen getuigen van het ongeval.

Door het ongeval was de A12 in Laken de hele ochtend versperd in de richting van Antwerpen. Het Brusselse parket heeft een verkeersdeskundige en wetsgeneesheer ter plaatse gestuurd om de oorzaak en omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Met tien dodelijke verkeersslachtoffers werd het hemelvaartweekend er één met een gitzwart randje in België. Na zondagavond negen uur alleen al lieten zeven mensen het leven op de Belgische wegen. Eén sluitende verklaring voor die piek is er niet. Statistisch gezien blijven overdreven snelheid, alcohol, drugs en vermoeidheid de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. Al heeft het mooie weer van de voorbije dagen volgens experts zeker ook een rol gespeeld.

Minder aandachtig bij tropische temperaturen

Mensen zijn vaak minder aandachtig bij tropische temperaturen. Rondrijden met de elleboog uit het raam, passagiers met de voeten op het dashboard: het gaat er nonchalanter aan toe.” Met alle gevolgen van dien.

Bron: Belcika Haber