Baas Hasan Huseyin Camzeybek, die aan de gezondheid en de portemonnee van zijn werknemers denkt, voerde een bijzondere regeling in voor zijn werknemers. Camzeybek die in de kolensector zit in de Soma-disctrict van de provincie Manisa, doet er alles aan om zijn werknemers te helpen stoppen met roken.

“Tot nu toe zijn bijna 70 personen gestopt met roken. De familieleden van deze personen bedanken mij hier nog steeds voor. Hij hing een bord op op de werkvloer waarop te lezen staat: “De werknemers van dit bedrijf die stoppen met roken, zullen een extra maandelijkse premie van 100 TL krijjgen bovenop hun gewone loon”.

 

Gestopt met roken

De 69-jarige Camzeybek stopte zelf 30 jaar geleden met roken. “Ik ben in ’85 gestopt en sindsdien heb ik geen enkele sigaret meer gerookt. Sinds dat ik gestopt ben  met roken ben ik zelfs nog nooit naar de dokter geweest. “De werknemers die dankzij hun baas gestopt zijn met de ongezonde gewoonte, zijn zeer tevreden over hun situatie. “We krijgen een extra premie van 100 TL. We willen onze landgenoten waarschuwen voor de nadelen van roken”. Er is slechts 1 persoon die deze sigarettenvijand niet heeft kunnen overtuigen te stoppen met roken.

“Ik heb 2 dochters die zelf nog nooit gerookt hebben. Maar mijn schoonzoon heb ik helaas niet kunnen overtuigen te stopen.”

ULKE TV