Dr. Servet Altay

De dagen zijn lang in de zomer en je kunt gemakkelijk honger krijgen als de nacht aanbreekt. Toch kan laat eten in de zomer het risico op een hartaanval verhogen, waarschuwde een Turkse cardioloog vrijdag.

Dr. Servet Altay vertelde Anadolu Agency (AA) dat het aantal sterfgevallen gerelateerd aan hartaandoeningen toeneemt tijdens de zomer.

Hij zei dat warm weer, vochtverlies en voedingsstoornissen het risico verhogen bij hartpatiënten, en dat die patiënten meer aandacht moeten besteden aan hun maaltijden, vooral in de zomer.

“We raden aan om niet laat te eten. Onze stofwisseling is daar niet geschikt voor. Het is noodzakelijk om op een geschikt tijdstip te eten en niet na 19.00 of 20.00 uur,” zei hij.

Wanneer de avondmaaltijd gepaard gaat met alcohol, stijgt het cortisonegehalte en kunnen er ’s morgens hartaanvallen optreden, zei Altay.

Hij adviseerde om in de zomer seizoensgroenten en fruit te eten.

“We vragen hen om weg te blijven van alle gefrituurd voedsel. We eten vooral gefrituurd voedsel bij het zwembad en op de stranden, dat is schadelijk. We moeten onze maaltijden zonder zout bereiden en geen gerookt voedsel eten dat veel zout bevat,” drong hij aan.

Bron: Sabah