Turkse e-sportsteams hebben enorme successen geboekt in het PUBG Mobile World Championship, waarbij teams prijzen wonnen tussen 98.000 en 482.000 dollar.

“We zijn trots op de prestaties van de Turkse teams. Niet alleen voor PUBG, maar voor Turkse e-sports is het een jaar van records geweest,” vertelde Aras Şenyüz, de manager van PUBG Mobile, op 25 januari aan Demirören News Agency.

Het S2G Esports team eindigde het kampioenschap op de vierde rij met 150 punten. Het team won een prijs van 230.000 dollar gedurende het kampioenschap.

Kaos Next Rüya werd zesde met 141 punten en verdiende meer dan $480.000. Het Fenerbahçe Esports team, dat 15e werd van de eerste 16, won 98.000 dollar.

“Er is een nieuwe deur opengegaan voor Turkse teams waar ze dit jaar het prestige en de kans hadden om miljoenen te verdienen. Volgend seizoen zullen er nieuwe toernooien zijn,” merkte Şenyüz op.

De PUBG, voorheen bekend als “PlayerUnknown’s Battlegrounds”, is een online multiplayer battle royale spel waarin maximaal 100 spelers parachute op een eiland, proberen om elkaar te doden. De laatste speler of het laatste team dat overblijft, wint de ronde.

Het kampioenschap werd afgelopen weekend gehouden en het Nova Esports team uit Hong-Kong won de trofee en een grote prijs van 1,5 miljoen dollar. Het Russische team Navi werd tweede en het Irakese team NGX werd derde.

“De esports sector in Turkije groeit met de dag,” zei Şenyüz en voegde eraan toe: “Ik kan zeggen dat esports een sporttak is die [het meest] wordt gevolgd en bekeken na voetbal in Turkije.”

Bron: Hürriyet