“Nine Lives: Cats in Istanbul”, de veelgeprezen documentaire van Ceyda Torun, zal in 2017 te zien zijn in de Amerikaanse bioscopen.

De documentaire van Ceyda Torun zal de tweede Turks gesproken film zijn die debuteert in de Amerikaanse bioscopen, na “Crossing the Bridge” van Fatih Akin.

“Nine Lives: Cats in Istanbul” werd vertoond in verschillende internationale filmfestivals en maakt furore in de Amerikaanse media, die al een aantal interviews met regisseur Torun over haar documentaire hebben uitgevoerd. Regisseur Torun legt uit dat Istanbul, een metropool sinds eeuwen, katten herbergt voor zolang er mensen zijn geweest.

Overblijfselen

De regisseur zei ook dat ze overblijfselen van katten ontdekten in de oude ruïnes, wat aantoont dat de mensen van het oude Istanbul ook eeuwen geleden, hen verzorgden en van hen hielden.
“Nine Lives: Cats in Istanbul” richt zich op mensen die houden van de katten van Istanbul en hen beschermen in een steeds veranderende omgeving van een mega-stad. De documentaire werd gefilmd in april en mei 2014 op verschillende gebieden van Istanbul.

 

https://vimeo.com/152779982

Sabah