In Bursa ontstond een gevecht in een minibusstation tussen de chauffeurs en de politie. Dit kwam omdat het station, en de toiletten, gesloopt werden. De chauffeurs beweerden dat hen beloofd werd dat de toiletten niet gesloopt zouden worden.

Het incident vond plaats in Çirişhane in het district Osmangazi van Bursa. Volgens verkregen informatie werd er eerder vastgelegd dat het station gesloopt zou worden. In de ochtenduren gingen medewerkers van de gemeente en de politie naar de plaats waar ze een kort gesprek voerden met de chauffeurs van het station. Ze kwamen tot de overeenkomst dat de toiletten niet gesloopt zouden worden.

Çirişhane, 16200 Osmangazi/Bursa, Turkije

Na deze overeenkomst leegden medewerkers van de gemeente het station. Vervolgens vond de sloop plaats. De chauffeurs keken stil toe naar het gebeuren, totdat het toilet naast het station gesloopt werd.

Daarna ontstond er een spanning tussen de chauffeurs en het sloopteam. “Jullie hebben beloofd dat jullie de toiletten niet gingen slopen, waarom zijn jullie je belofte niet nagekomen?”, klonk het. “Hoe moeten we nu onze behoefte vervullen?”, reageerden de chauffeurs verontwaardigd. De politie ondervond moeilijkheden om de twee partijen van elkaar te scheiden, maar gelukkig raakte niemand gewond.

“26 chauffeurs kunnen momenteel geen gebruik maken van het toilet.”

Cahit Kaya, de voorzitter van het minibusstation reageerde als volgt: “Ze beloofden ons dat we een goede plaats ter vervanging gingen krijgen, en dat we er niks van gingen voelen. Maar zoals jullie zien hebben ze het station gesloopt. 26 chauffeurs kunnen momenteel geen gebruik maken van het toilet. We verwachten de nodige hulp van de autoriteiten.”

Mustafa Süleyman, ambtenaar, voegde daaraan toe: “Hier werken al jaren 26 chauffeurs die ze nu letterlijk op straat hebben gezet, zonder toiletten. Aan de overkant bevinden zich er panden die 400 – 450 duizend lira waard zijn, moeten ze daar hun behoefte vervullen?”

Bron: tr.sputniknews.com

I.Y.