Twee Bulgaarse politieagenten zijn geschorst nadat een Turkse vrachtwagenchauffeur had geklaagd dat een van hen hem een klap gaf toen hij weigerde hen om te kopen.

Muhsin Kazan, 52 jaar, reed vorige week met zijn vrachtwagen van Duitsland terug naar Turkije toen twee Bulgaarse politieagenten hem in de buurt van Sofia, de hoofdstad van het land, aanhielden wegens “ongeoorloofd passeren”.

Na een kort gesprek opende een politieagent die op de passagiersstoel voorin zat het portier en gaf de chauffeur een klap. Dit incident werd vastgelegd op een camera die aan de voorruit van de vrachtwagen was bevestigd.

Kazan diende bij de Turkse ambassade in Sofia een verzoek in met de beelden, waarin hij beweerde dat de Bulgaarse politieman hem sloeg omdat hij weigerde steekpenningen te betalen.

De beelden werden uitgezonden op Turkse televisies en sociale media-platforms, waardoor het land in rep en roer raakte.

De ambassade overhandigde de beelden aan het openbaar ministerie in Sofia en vroeg de autoriteiten om “te doen wat nodig is”.

Het openbaar ministerie stelde een onderzoek in en de twee politieagenten werden onmiddellijk uit hun functie ontheven.

“De Bulgaarse ambtenaren hebben me telefonisch bereikt en me uitgenodigd om in Sofia te komen getuigen. Ik heb volgende week een reis naar Duitsland en zal in Sofia stoppen,” zei Kazan.

“Ik vertelde hen dat ik bang ben om Bulgarije binnen te komen. Ze zeiden dat ik me geen zorgen hoefde te maken en gaven me een nummer. Nadat ik de grens ben overgestoken, zal ik hen bellen en zij zullen mij naar het politiebureau begeleiden”, voegde hij eraan toe.

Hij verklaarde dat dit incident het eerste was in zijn 28-jarige carrière als chauffeur en zei dat hij in Bulgarije een advocaat in de arm zou nemen en na het onderzoek een schadevergoeding van de twee politieagenten zou eisen.

Bron: Hürriyet