Tolgahan Akman

Turkse brandweermannen hebben vorige week met reanimatie en kunstmatige beademing het leven kunnen redden van een aantal kittens die bewusteloos zijn geraakt bij een brand.

De brandweerlieden die uitrukten naar een brandende container op een marktplaats in Bodrum, merkten op dat er vier kittens in de container zaten. Twee katjes werden een halfuur lang kunstmatig beademd en overleefden het voorval. De twee anderen konden niet meer worden gered.

Brandweerman Tolgahan Akman, die de held was in heel het verhaal, vertelde dat er piepende geluiden uit de container kwamen. Zijn team begon de container meteen te doorzoeken. Hij zei dat ze zich realiseerden dat de vier gevonden katjes op het punt stonden om te sterven.

 

Hij legde uit dat ze er alles aan hebben gedaan om alle vier katjes te redden maar dat het niet is gelukt. Akman beschreef de emotie die hij ervaarde als een “bitterzoete vreugde”.

“We hebben de katjes kunstmatig beademd. We bliezen lucht door hun neusjes, masseerden hen en pompten al het water uit hun maagjes. Voor de twee stervende kittens konden we niets meer betekenen. Onze plicht is om de veiligheid van mensen en alle levende wezens te verzekeren,” aldus de brandweerman.

Hurriyet

O.A.