COVID-19: 2 Turkse piloten overleden

Serdar Gundogdu, Mehmet Ali Kilic en Mustafa Özden Türkön (69), 3 gezagvoerders bij Turkish Airlines, werden in een ziekenhuis behandeld voor COVID-19, maar overleden daar.

Volgens Ali Kemal Tatlibal, het hoofd van de Turkse vakbond van de burgerluchtvaart, zijn 3 piloten overleden aan het nieuwe coronavirus. Serdar Gundogdu en Mehmet Ali Kilic waren werkzaam als gezagvoerder bij de Turkse nationale luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines.

Ze zouden met COVID-19 zijn opgenomen in een ziekenhuis, waar ze de strijd verloren. Tatlibal condoleerde de nabestaanden van de piloten in een tweet.

Serdar Gundogdu

Het nieuwe coronavirus dook in december voor het eerst op in de Chinese stad Wuhan. Sindsdien is het al in minstens 185 landen en territoria verschenen. Vooral in de Verenigde Staten en Europa houdt het virus lelijk huis.

In Turkije zijn officieel meer dan 95.591 besmettingen met het virus gemeld. Daarvan overleden er 2.259. Volgens gegevens van de Amerikaanse Johns Hopkins-universiteit gaat het wereldwijd intussen om meer dan 2 miljoen besmettingen, minstens 174.336 overlijdens en minstens 665.458 genezingen.

Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, heeft Turkish Airlines op 14 april besloten om zeker tot en met 20 mei geen internationale vluchten meer uit te voeren.

K.L.

(Bron: Anadolu Agency)