Turkse beroemdheden bezochten op 1 april een provincie die grenst aan Syrië. Ze gingen er soldaten ontmoeten om hun te steunen bij hun deelname aan de Turkse Operatie Olijftak in Noordwest-Syrië.

Enthousiast ontvangen door de soldaten

De beroemdheden bezochten de provincie Hatay. Onder hen bevonden zich İbrahim Tatlıses, Ajda Pekkan, Yavuz Bingöl, Sibel Can, voormalige NBA-speler en president van de Turkse Basketbalfederatie (TBF) Hidayet Türkoğlu, motorrijder Kenan Sofuoğlu, actrice Hülya Koçyiğit en acteur Necati Şaşmaz.

De groep werd met enthousiast gejoel onthaalt in Antakya, een van de grootste districten in Hatay.

Steun betuigen namens heel Turkije

De Turkse zanger Alişan zei dat alle Turken Operatie Olijftak ondersteunen. Daartoe behoren dus ook atleten, zangers en acteurs. Hij zei dat ze ook de Turkse soldaten wouden bezoeken in Hatay.

“We zijn het schuldig aan onze soldaten die vechten voor hun land, vlag en voor ons. We zouden blij zijn als we hen konden opfleuren,” aldus Alişan.

Zanger Ahmet Şafak zei dat ze in Hatay waren om de Turkse soldaten te bedanken.

“We willen onze vastberadenheid tonen voor de onverdeelbare unie en toekomst van ons land met onze medesoldaten,” zei Şafak, waarmee hij de solidariteit met de soldaten benadrukt.

“Onze soldaten zijn gelukkig”

Acteur Şaşmaz herhaalde ook dat ze de Turkse soldaten kwamen ondersteunen.

“We zeggen dat we hier zijn om onze soldaten morele steun te bieden, maar ik denk niet dat ze het nodig hebben. Ik geloof dat ze gelukkig zijn,” zei hij.

Worstelaar Taha Akyol zei dat ze hun steun wouden uitdrukken voor de soldaten en de veiligheidsagenten die een onderdeel uitmaken van Operatie Olijftak.

“Het is een belangrijke dag om boodschappen te uiten van eensgezindheid in Turkije en de wereld met onze president. Onze gebeden zijn bij hen,” aldus de worstelaar.

Hurriyet