De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft zondag felle kritiek geuit op de Israëlische premier Benjamin Netanyahu omwille van zijn uitlatingen over de Turkse anti-terreuroperatie in het noorden van Syrië.

“Hij zegt dat onze soldaten mensen onderdrukken in Afrin. Netanyahu, je bent zwak, erg zwak,” zei de Turkse president. “We hebben te maken met terroristen, u niet. Jullie zijn zelf een terreurstaat,” haalde Erdoğan aan tijdens een partijcongres in de zuidelijke provincie Adana.

De opmerkingen van Erdoğan zijn een reactie op de 16 protesterende Palestijnen die werden gedood door het Israëlische leger tijdens “land Day”.

Op ‘Landdag’ herdenken de Palestijnen dat op 30 maart 1976 6 Palestijnen werden doodgeschoten door het Israëlische leger, omdat ze protesteerden tegen de onteigening van hun gronden door Israël.

“De bezetter van Palestina heeft geen recht om Turkije te bekritiseren. Je bent zelf een terrorist. De geschiedenis registreert wat u al die onderdrukte Palestijnen aandoet,” voegde Erdoğan toe.

Anadolu