De beroemde Turkse zanger met Arabische en Koerdische roots, Ibrahim Tatlıses, zal op 28 juni een concert geven in Israël, te midden van het normalisatieproces tussen Turkije en Israël.

Het concert zal plaatsvinden in de concertzaal Sultan’s Pool in West-Jeruzalem.

Tatlıses is niet alleen beroemd in Turkije maar ook in vele landen van het Midden-Oosten met zijn liederen in het arabesk genre. In 2005 gaf hij een concert in Tel Aviv.

Naast zijn zangcarrière is Tatlıses ook bekend om zijn turbulente zakelijke carrière en persoonlijke zaken. In 2011 overleefde Tatlıses ook een gewapende aanval waaraan hij een ernstige hoofdwond overhield.

Het optreden van de zanger komt op een moment dat de betrekkingen tussen Turkije en Israël aan het dooien zijn.

Als onderdeel van het normalisatieproces zou de Israëlische premier Naftali Bennett Turkije kunnen bezoeken, zei president Recep Tayyip Erdoğan vrijdag.

Eerder in maart zei Erdoğan dat hij geloofde dat het bezoek van de Israëlische president Isaac Herzog aan Turkije een keerpunt zou zijn in de lang gespannen betrekkingen tussen de regionale mogendheden en dat Ankara bereid was om samen te werken in het oostelijke Middellandse Zeegebied met een focus op de energiesector.

“In dit proces kan ook de Israëlische premier Bennett komen. Ook met zijn komst is er misschien een kans om een nieuw tijdperk te beginnen in de banden tussen Turkije en Israël,” vertelde Erdoğan aan verslaggevers tijdens een terugvlucht van een NAVO-top in Brussel.

“Een van de belangrijkste stappen die we samen kunnen zetten voor de bilaterale banden is volgens mij samenwerking op het gebied van aardgas,” voegde hij eraan toe en hij zei dat de details van de samenwerking later zouden worden besproken tijdens een bezoek van zijn ministers van Buitenlandse Zaken en Energie aan Israël.

Herzog bracht eerder deze maand een bezoek aan Turkije voor een ontmoeting met Erdoğan, het eerste bezoek van een Israëlisch staatshoofd sinds 2007, nu de landen proberen om de verbroken banden te herstellen.

Bron: Sabah