Didem Kınalı, ook bekend als ‘Oryantal Didem’, reageerde op rapartiest Murda: “Ik ben het erg beu dat mijn beroep wordt gediscrimineerd. Ik heb het al erg moeilijk met dit beroep in dit land.”

Didem Kınalı, bij het publiek bekend als “Oryantal Didem”, reageerde via deze video op rapper Murda, die tijdens een concert uithaalde naar een fan.

De rapartiest zei: “Zien wij er arm uit voor jou, zijn wij een danser?,” tegen iemand die in het publiek zat en hem geld toegooide.

Kınalı, die een video deelde op haar Instagram-account, zei:

“Ik denk dat ze geld over Murda’s hoofd hebben gegooid. Het is een strand en het is niet leuk om daar zoiets te doen. Er wordt ook met geld gegooid naar İbrahim Tatlıses en Sibel Can op bruiloften en verenigingen.”

“Het is niet leuk om dit op een strand te doen. Ik had moeite met de uitspraak van Murda ‘Ik ben geen danser’. Als je een denigrerend woord wilt gebruiken, kun je een ander woord gebruiken.

Discriminatie

“Wij zijn het beu dat het woord “buikdanseres” zo denigrerend wordt gebruikt.”

“Ik ben het erg beu dat mijn beroep gediscrimineerd wordt. Ik heb het al erg moeilijk met dit beroep in dit land. We kunnen niet eens op TV verschijnen, we hebben ons geduld verloren.”

Rapper Murda, die onlangs op het podium stond in een strandtent, werd boos op een toeschouwer die geld naar hem toegooide:

“Zien we er arm uit voor jou, zijn we een danser? Ik gooi 200 keer dat geld in je gezicht, relax!”

Bron: Turkse media