Mensen lopen in Istiklal Street, de belangrijkste winkelstraat van Istanbul, Turkije, 28 mei 2021.

Turkse bedrijven werden opgeroepen om campagnes te starten om vaccinatie tegen de COVID-19 pandemie te promoten in de nieuwste poging om de verspreiding van het virus in te dammen en tegelijk de economie op gang te houden zonder lockdowns of beperkingen.

Şekib Avdagiç, voorzitter van de Kamer van Koophandel van Istanbul (ITO) zei woensdag dat door de zakenwereld uit te nodigen voor de campagne “laat je vaccineren, krijg korting”, zij grote bedrijven, detailhandelsgroepen, financiële instellingen, bedrijven zoals luchtvaartmaatschappijen en hotels die het publiek bedienen, en elk bedrijf dat wil deelnemen aan het systeem van “vaccinbeloningen”, uitnodigen.

Hij zei in een schriftelijke verklaring dat dit een grote steun zou zijn van de bedrijfswereld om het aantal gevaccineerde mensen te verhogen temidden van opnieuw opduikende COVID-19-gevallen in het land.

Meer dan 22 miljoen mensen in het hele land hebben nog geen enkele dosis van hun COVID-19-vaccinatie gekregen.

Kortingen op vaccinatieseizoen

“Net als bij de seizoenskortingen die we toepassen, kunnen we kortingen geven op het vaccinatieseizoen. Hogere kortingen kunnen worden toegepast op degenen die het vaccin al hebben gehad. Degenen die al eerder zijn gevaccineerd, kunnen ook worden beloond,” legde Avdagiç uit.

Avdagiç merkte op dat de stimulansen zullen helpen voorkomen dat vaccinatie wordt vermeden en zei dat er 640.000 bedrijven zijn die lid zijn van het ITO.

“Wij raden de meeste van deze bedrijven, die honderdduizenden werknemers en miljoenen klanten hebben, aan om vaccinatiecampagnes te voeren, met inbegrip van doeltreffende methoden zoals kortingen,” zei hij.

Bron: Sabah