Astroloog Dinçer Güner verwierf bekendheid in Turkije toen hij eind 2019 de coronapandemie van 2020 voorspelde. Nu heeft hij de dagelijkse horoscopen “een hoop leugens” genoemd, en daarmee al zijn aanhangers met verstomming geslagen.

“De dagelijkse horoscopen zijn een hoop leugens. Ik werk daaraan mee… omdat het systeem dat van mij vraagt,” zei Güner op de avond van 29 september, in een interview met de commerciële omroep CNN Türk.

Hij heeft niet verduidelijkt wie of wat hij precies bedoelt als hij het over “het systeem” heeft. De beroemde astroloog schrijft al sinds maart 2015 columns in een Turkse krant over de horoscoop.

Verder kreeg hij een vraag over het feit dat hij het begin van de pandemie voorspeld had, en daarnaast dat de uitbraak tegen juli voorbij zou zijn.

Daarop zei hij: “Het virus is misschien niet weg, maar de perceptie van de mensen dat er een pandemie is, is voorbij sinds juli.”

Hij had ook voorspeld dat de Amerikaanse president Donald Trump, die momenteel kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, afgezet zou worden.

“Trump zal vallen, hij zal van de macht verdreven worden. Het Westen zal aan macht inboeten, ten voordele van het Oosten. De VS gaat een deel van zijn grondgebied verliezen in 2021.”

Bron: Hürriyet

S.V.R.