Foto: Christian Lüth

Christian Lüth, ex-woordvoerder van de Duitse radicaal-rechtse partij AfD, heeft tijdens een ontmoeting met een influencer gezegd dat migranten wat hem betreft ‘neergeschoten’ of ‘vergast’ kunnen worden. De radicale anti-immigratiepartij is op het moment de grootste oppositiepartij in de Bondsdag.

Op 23 februari van dit jaar had de YouTuber Lisa Licentia een conversatie met Christian Lüth, toen nog de woordvoerder van de AfD-fractie in het Duitse parlement.

Wat de woordvoerder niet wist, is dat Lisa, die bekendstond als een radicaal-rechtse activiste, het milieu de rug wilde toekeren.

Evenmin wist hij dat in de Berlijnse bar waar ze hadden afgesproken ook journalisten aanwezig waren. Zij filmden de ontmoeting met verborgen camera’s met het oog op hun documentaire.

Luth: “Dus laat Duitsland vooral meer migranten toelaten. Dat is goed voor ons. We kunnen ze daarna altijd nog afschieten. Of vergassen, wat je wil. Dat is het punt niet.”

Lüth deed de uitspraken eerder dit jaar in februari in een Berlijnse bar tegen een bekende Duitse YouTuber. De Duitse extremist wist op dat moment niet dat zij aan een documentaire werkte en hij heimelijk werd gefilmd.