Tamer Karadağlı (rechts)

De Turkse acteur Tamer Karadağlı kreeg op 9 oktober kritiek omdat hij de toespraak van actrice Nihal Yalçın voor haar Award voor beste hoofdrolspeelster in Antalya onderbrak.

“Wat? Probeer je me te vertellen dat ik stil moet zijn?” zei de actrice nadat Karadağlı haar onderbrak.

De Turkse acteur Tamer Karadağlı werd na afloop van het Filmfestival op de vingers getikt omdat hij Nihal Yalçın onderbrak tijdens haar toespraak voor de prijs voor Beste Hoofdrolspeelster op 9 oktober.

Karadağlı overhandigde Yalçın de prijs tijdens haar toespraak, waarop ze vroeg: “Wie overhandigde me net de prijs? Probeer je me te vertellen dat ik stil moet zijn?”

De acteur antwoordde door te zeggen dat hij alleen maar bedoelde om haar de award te laten houden terwijl ze sprak, hoewel zijn onhandige gedrag tijdens Yalçın’s verklaring ook wenkbrauwen deed fronsen.

De acteur is te zien met een grimas en spot terwijl Yalçın spreekt, en lijkt in zichzelf te knikken voordat hij abrupt naar voren stapt om de prijs aan de actrice te overhandigen.

Artiest Güvenç Dağüstün sprak zijn steun uit voor de actrice en zei dat hij Karadağlı niet mocht, maar merkte op dat Yalçın haar prijs had moeten overnemen voordat ze haar toespraak hield.

“Ze springt gewoon uit opwinding naar de microfoon. Die meneer zou al lang weg zijn geweest [tijdens haar toespraak] als ze de award eerst had gepakt,” zei Dağüstün in een tweet.

De PKK-gezinde Pervin Buldan (co-voorzitter HDP) feliciteerde de HDP-gezinde actrice ook.

Bron: Hürriyet