Het Ragıp Pasja Paviljoen, gelegen in het Kadıköy district van Istanbul, in de volksmond bekend als het “spookpaviljoen”, is gerechtelijk verkocht voor 449 miljoen Turkse lira (25,5 miljoen euro).

De openbare veiling vindt plaats op 2 september. Indien het “spookpaviljoen” op de eerste dag van de veiling geen nieuwe eigenaar vindt, zal de volgende dag, 3 september, een tweede openbare veiling worden gehouden.

Het paviljoen, gelegen aan het strand van Caddebostan, werd in 1906 gebouwd door Ragıp Pasja, de kamerheer van de Ottomaanse sultan Abdülhamit II.

De architect van een van de herkenningspunten van Kadıköy was August Carl Friedrich Jasmund, de Pruisische architect die ook de ontwerper was van het spoorwegstation van Sirkeci.

De familie Çiftçi bezit de aandelen van het paviljoen, maar heeft na het overlijden van Meral Edibe Çiftçi vorig jaar bij de rechtbank de verkoop van het paviljoen aangevraagd.

Na het expertiserapport dat de waarde van het bouwwerk meer dan 449 miljoen lira bedroeg, besliste de rechtbank tot de gerechtelijke verkoop ervan.

Een toren, gebouwd op 27 decares grond, staat aan de zeezijde van het bouwwerk.

Bron: Hürriyet