Palestijns Rode Kruis zal de controle krijgen over het logistieke centrum, zegt Turks voorzitter van het Rode Kruis

Het Turkse Rode Kruis (de Turkse Rode Halve Maan) heeft bekendgemaakt dat het een logistiek centrum voor rampen en humanitaire hulp zal bouwen in Gaza, Palestina.

“Het zal het grootste logistieke centrum voor rampen en humanitaire hulp in Gaza worden. Het centrum zal overhandigd worden aan het Palestijnse Rode Kruis”, zei de voorzitter van het Turkse Rode Kruis Kerem Kinik tegen Anadolu Agency in een exclusief interview.

Vele andere investeringen

Hij voegde toe dat het design van het project, de inschrijving en de oplevering van de bouwwerf van het logistieke centrum voltooid zijn. Kinik zei dat het Turkse Rode Kruis ook vele andere investeringen in het gebied heeft, erop wijzende dat een weeshuis reeds afgewerkt is.

TIKA

Hij benadrukte ook het werk van het Turkse Coöperatie en Coördinatie Agentschap (TIKA) voor de hulp met de landbouw, naast hun micro-ontwikkelingsprojecten.

Kinik zei dat de bouw van een groot trainings- en onderzoeksziekenhuis in Gaza door TIKA dit jaar klaar zou zijn en zijn deuren zal openen.

Humanitair werk Syrië

De voorzitter van het Turkse Rode Kruis gaf ook meer uitleg over het humanitaire werk dat verricht wordt in het door oorlog verscheurde Syrië. Kinik zei dat ze trainingen gaven aan de Withelmen, een groep vrijwillige hulpverleners die zich bezig houden met het redden van burgers bij chemische aanvallen en bombardementen.

Anadolu Agency