Gewapend met een theedoek en schoonmaakspray verjaagt Latife Peker (47) afgelopen dinsdagochtend een overvaller uit Bakkerij Mevlana in Deventer.

Hoewel de gewapende overvaller nog probeert geld uit de kassa te stelen, vlucht hij als een toegesnelde klant hem letterlijk de zaak uit schopt.

“Mijn moeder stond alleen achter de balie. Dan durft hij natuurlijk wel.”

Op de bewakingsbeelden van de overval (zie video onderaan), die momenteel viraal gaan, is te zien hoe rond 07.00 uur een overvaller met een mes de bakkerij binnenkomt en direct op de kassa afstormt.

De overvaller probeert de 47-jarige Latife af te schrikken, maar zij pakt haar theedoek en schoonmaakfles en begint hevig op hem in te slaan.

Enkele seconden later komt een klant al schreeuwend de zaak binnen, waarna de overvaller eieren voor zijn geld kiest en weggaat.

Heisa

Een dag later staan moeder en zoon samen in de zaak. Latife moet nog wat van de schrik bekomen en legt in handgebaren uit hoe ze de overvaller probeerde te verjagen.

Haar zoon Yasir (31), mede-eigenaar, lag op het moment van de overval net in bed.

Yasir woont niet ver van de bakkerij en haast zich naar de zaak. De klant die de overvaller de zaak uitschopte, ontfermt zich over Latife totdat er familie is.

“Hij is een echte held voor ons. Die man wilde zelfs nog betalen voor zijn bestelling, maar wij hebben het meegegeven en dankjewel gezegd. Maar door alle heisa hebben we geen idee wie hij is. We hopen dat we nog met hem in contact kunnen komen.”

Turks consulaat

Yasir runt de bakkerij met zijn neef, die normaal gesproken achter de toonbank staat. Hij is er nu niet vanwege vakantie en daarom werkt Latife tijdelijk in de bakkerij.

Gelukkig voor de familie is het met een sisser afgelopen. Zowel Latife als de klant zijn ongedeerd en er is nagenoeg geen buit gemaakt. “We begonnen pas net met de dag, dus we hadden nog geen omzet.”

De hele dag komen er klanten binnen om steun te betuigen aan Latife. “Zelfs het Turkse consulaat belde op. Zij zagen de beelden ook op internet. Ze vonden mijn moeder een enorm sterke vrouw.”

Bron: Nederlandse media