Links: Uitvaart van Ali (57) en Hüseyin Torunlar (62) en rechts: De 32-jarige Veysel Üngüç

Een hoogoplopend conflict over een grote geldschuld is wellicht het motief voor de dubbele moord in de McDonald’s in Zwolle.

De verdachte schutter, de 32-jarige Veysel Üngüç uit Rozendaal bij Arnhem, was volgens bronnen binnen de Nederlands-Turkse gemeenschap gefrustreerd geraakt omdat Ali Torunlar, een van de slachtoffers, maar niet zijn openstaande rekening betaalde.

Een ruzie over een grote geldschuld lag mogelijk ten grondslag aan de dubbele moord in een drukke McDonald’s in Zwolle. Dat melden de Nederlandse media.

Bij de schietpartij kwamen vorige week de twee broers Ali (57) en Hüseyin Torunlar (62) om het leven.

De 32-jarige Veysel Ü. zou gefrustreerd zijn geraakt omdat Ali Torunlar een openstaande rekening niet betaalde.

Ali Torunlar zou zaken hebben gedaan met Veysel, die eigenaar is van een groothandel uit Velp, speciaal gericht op de import van Turkse levensmiddelen.

“Het conflict sudderde al lange tijd. Het is hem waarschijnlijk rood voor de ogen geworden”, vertelt een bron aan de media.

Slaat in als bom

De moord op Hüseyin Torunlar (62) en zijn broer Ali (57) sloeg in Zwolle en Deventer in als een bom.

Zo runde Hüseyin in Zwolle jarenlang Grillroom Sahara aan de Melkmarkt, voetbalde hij zelf bij Zwolsche Boys, was hij voorzitter van Dieze West en actief als sponsor, leider en grensrechter bij Be Quick’28.

Ook in de Turkse gemeenschap in Deventer is vol ongeloof gereageerd op de dubbele moord.

Ali was er minder bekend, maar Hüseyin besteedde als journalist veel aandacht aan de Turkse gemeenschap en de Milli Görüs en Centrum Moskee en stond bekend als een vriendelijke sociale man die voor iedereen klaarstond.

Bron: Nederlandse media