Ozan Ihtiyar laadt zijn busje in bij de Eser supermarkt in in Deventer om de boodschappen te bezorgen bij zijn vaste klanten in Salland

Ozan Ihtiyar sloot op 1 mei de deuren van zijn Combi Supermarkt in het centrum van Raalte. Stilzitten deed hij daarna niet. Dat meldt de website De Stentor.

Met zijn Combi Supermarkt-boodschappenbus rijdt hij twee keer per week door Salland om zijn vaste klanten toch te voorzien van kip, feta en Turkse worst.

Ihtiyar heeft bijna twee jaar met veel plezier zijn ‘multiculturele supermarkt’ aan de Nieuwe Markt gehad. Maar hij hield er geen geld aan over.

Te hoge huur in combinatie met te veel schulden noopte hem tot stoppen. Dat deed hij direct toen zijn huurbaas hem de kans gaf dat zonder huurschuld te doen.

Raalte

Twee maanden later weet hij zijn specialiteiten echter nog altijd aan de man te brengen in Salland, met zijn eigen online supermarkt: www.combisupermarkt.nl.

“Een vriend van me heeft de webshop in elkaar gezet. De webshop is sinds drie weken in de lucht. Het loopt boven verwachting”, zegt Ihtiyar tevreden.

De ondernemer uit Deventer richt zich op Nederlandse klanten. Waarom?

“De Turkse klanten houden er over het algemeen niet van om op internet eten te bestellen, ze willen het voelen, ruiken, proeven. Daarom is de webshop echt gericht op de Nederlandse klanten, met producten die mijn vaste Nederlandse klantenkring altijd graag kochten in mijn winkel.”

Hij verkoopt vooral veel kip, fetakaas en Turks brood. Twee keer per week rijd hij in zijn bestelwagen vanuit Deventer door Salland.

De Eser supermarkt in Zandweerd is van zijn schoonvader. Deze Turkse supermarkt vormt het ‘distributiecentrum’ van de mobiele supermarkt van Ihtiyar.

,,Ik kan de producten die bij mij besteld zijn zo daar uit de schappen pakken. Dat is heel fijn, geld voor een eigen opslagruimte heb ik nog niet.”

Ihtiyar droomt er wel van om  zijn eigen opslagruimte te hebben.

,,Ik heb bij de gemeente Deventer een Tozo aangevraagd (financiële ondersteuning voor ondernemers in de coronacrisis red.). Met dat geld zou ik wel een kleine opslagruimte willen huren en mijn busje opnieuw laten bestickeren.”

Weer een eigen winkel is uiteindelijk het ultieme doel.

,,Maar dan zou ik het anders aanpakken dan de vorige keer. Ik zou dan een kleinere, minder dure winkelruimte willen hebben. Maar ik richt me eerst volledig op mijn webshop. Het loopt nu goed. Ik heb al wat horeca-ondernemers als klant. Als dat zo doorgaat, heb ik op termijn zeker genoeg geld om weer een winkel te openen.”

Bron: Destentor.nl