Fahrettin Koca verontwaardigd over mensenmassa in Istanboel

Eerder tweette minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca een foto van mensen, vaak zonder mondmasker, die in grote groepen aan het wandelen waren op de zogenaamde İstiklal Caddesi, een bekende straat in Istanboel.

“Deze scène stemt mij pessimistisch”, luidde het bijschrift. “Iedereen die op zo’n manier samenschoolt, loopt risico om COVID-19 op te lopen. Ik zag weinig mondmaskers, en dat doet me denken dat mensen de coronacrisis vergeten zijn. Laat ons mensenmassa’s vermijden, behalve als het niet anders kan.”

Tijdens een interview benadrukte de minister dat het niet de bedoeling is opnieuw een uitgaansverbod op te leggen. “Als iedereen zijn mondmasker correct draagt, moet dat voldoende zijn om het aantal besmettingen laag te houden.”

Ook stelde hij dat alle instellingen voor hoger onderwijs geleidelijk weer open zullen gaan, “maar dat zal afhangen van het verloop van de crisis.”

Het basis- en het middelbare onderwijs zijn al opnieuw overgeschakeld op fysiek onderwijs.

“De komende weken zullen we volgen hoe het gesteld is met besmettingen onder leerlingen en leraren die betrokken zijn bij fysiek onderwijs, en daarop zullen we dan onze aanbevelingen en beslissingen baseren voor de rest van het onderwijs”, aldus Koca.

K.L.

(Bron: Hürriyet)