Foto: Geert Wilders (PVV)

Een tweet van Geert Wilders, leider van de extreem rechtse PVV, heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Çavuşoğlu boos gemaakt.

“Het is tijd om stop te zeggen tegen Europa’s verwende fascistisch ingestelde politici”, reageerde de Turkse minister op het twitterbericht.

Geert Wilders plaatste gisteren een spotprent van president Erdogan. “Terrorist”, schreef de PVV-leider erboven.

De Turkse minister Mevlüt Çavuşoğlu is ontstemd en haalt stevig uit naar Wilders. Volgens hem laten de ’lamgeslagen Europese racisten’ zich weer zien.

“Ze proberen een premie te verdienen via de islam en xenofobie. Het is tijd om een halt toe te roepen tegen Europa’s verwende, fascistisch ingestelde politici.”

Geert Wilders blijft bij zijn eerdere tweet. “De Turken zijn boos omdat ik Erdoğan een terrorist noemde. De waarheid is soms onaangenaam, maar daardoor niet minder waar.”

Wilders heeft migratieachtergrond

De extreem-rechtse Nederlandse politicus Geert Wilders komt vaker onder vuur te liggen voor zijn racistische en antimigratie-uitspraken. Zijn broer claimde eerder dat zijn eigen familie, zelfs zijn vrouw, uit migranten bestaat.

“Onze wortels liggen in Duitsland en ook onze familienaam is Duits. Onze grootmoeder is Indonesische. Zijn vrouw is Hongaarse met Turkse roots. Wij zijn allemaal migranten,” aldus Paul Wilders, de broer van Geert Wilders.

In tegenstelling tot zijn broer reikt Paul Wilders de hand naar migranten en heeft hij openlijk kritiek op diens extreem-rechtse retoriek. De twee hebben geen contact meer sinds een ruzie in 2016.

Bron: TT