Mustafa Varank

Zo hoopt het ministerie van Technologie een nuttige vrijetijdsbesteding te verschaffen, vooral voor kinderen die vanwege de uitbraak van COVID-19 thuis moeten blijven

Op maandag maakte minister van technologie en industrie Mustafa Varank via Twitter bekend dat een aantal wetenschappelijke tijdschriften voorlopig gratis aangeboden zullen worden.

“We bieden alle tijdschriften van TUBITAK (Raad voor Wetenschappelijk en Technologisch Onderzoek van Turkije) gratis aan, vooral voor kinderen die vanwege het coronavirus thuis moeten blijven.”

Hij benadrukte hoe belangrijk het is om de noodzakelijke voorzorgen te nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zoals wegblijven van plaatsen waar veel mensen zijn.

Nadat in Turkije vorige week een eerste besmetting met het virus gemeld werd, nam de overheid al verschillende maatregelen. Zo werden openbare evenementen afgelast-, scholen en universiteiten tijdelijk gesloten en officiële bezoeken aan het buitenland uitgesteld. Sportwedstrijden vinden achter gesloten deuren plaats en beschermende producten worden onderworpen aan exportcontroles.

Chinese stad Wuhan

Het nieuwe coronavirus dat COVID-19 veroorzaakt, werd in december voor het eerst ontdekt in de Chinese stad Wuhan. Sindsdien is het virus opgedoken in minstens 146 landen en territoria. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn wereldwijd al zeker 7.000 mensen aan COVID-19 bezweken en zijn officieel ook minstens 173.000 mensen besmet geraakt. De WHO verklaarde de uitbraak tot pandemie.

K.L.

(Bron: Anadolu Agency)