Als extra maatregel om de verspreiding van het nieuwe coronavirus dat COVID-19 veroorzaakt, tegen te gaan, heeft Turkije woensdag de grenzen naar Griekenland en Bulgarije gesloten.

Volgens gegevens die Anadolu Agency kon inkijken, gaat het voor reizigers over de grensovergangen bij Pazarkule, Ipsala en per trein bij Uzunkopru naar Griekenland, en de grensovegangen bij Derekoy, Hamzabeyli en Kapikule naar Bulgarije. Ook over zee is reizigersverkeer niet meer mogelijk. De veerdiensten naar het Griekse vasteland en de Griekse eilanden zijn geschrapt.

Vanaf 19 maart zullen Grieken en Bulgaren Turkije niet meer in mogen. Ook mensen met een andere nationaliteit die de voorbije 2 weken in Griekenland of Bulgarije hebben verbleven, worden niet meer toegelaten.

Voor vrachtvervoer blijven de grenzen wel open. Wel hebben de ministeries van Volksgezondheid en van Handel bepaalde parameters opgelegd waaraan het vrachtvervoer moet voldoen.
Volgens de website Worldometer, die cijfers bijhoudt over COVID-19, zijn wereldwijd al meer dan 200.000 mensen besmet. Meer dan 8.000 mensen zijn aan het virus bezweken, en meer dan 82.500 mensen zijn genezen. Volgens de website zijn nog meer dan 109.000 mensen ziek. 94% daarvan heeft milde symptomen en 6% ernstige symptomen.

Het virus dat COVID-19 veroorzaakt, dook in december voor het eerst op in de Chinese stad Wuhan, maar volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is Europa ondertussen het nieuwe epicentrum.

K.L.

(Bron: Anadolu Agency)