“Volg de waarschuwingen van onze ambassades goed op,” zegt Mevlüt Çavuşoğlu over COVID-19-pandemie

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken riep alle expats zondag op om zo veel mogelijk thuis te blijven in de strijd tegen het coronavirus.

“Volg de waarschuwingen op van onze ambassades, consulaten-generaal en medewerkers in het land waar je verblijft,” tweette Mevlüt Çavuşoğlu. Hij deelde een video met de boodschappen van de Turkse vertegenwoordigers in het buitenland.

“Als de patiënten thuis blijven, kan het virus zich niet verspreiden,” zegt Ümit Yalçın, Turks ambassadeur in Groot-Brittannië, in de video.

Ook Serdar Kılıç (ambassadeur in de VS), Hasan Ulusoy (ambassadeur in Brussel) en verschillende consuls-generaal riepen de mensen op om veilig thuis te blijven.

Er zijn zeker 50 Turkse expats in acht landen overleden aan de gevolgen van COVID-19.

Turkije heeft in totaal 168 doden; het aantal besmettingen ligt op 7402.

Afgelopen december dook het virus voor het eerst op in Wuhan, China. Ondertussen heeft het zich verspreid naar ten minste 177 landen en gebieden, zo blijkt uit gegevens van de Amerikaanse Johns Hopkins University.

Sinds december zijn er wereldwijd al bijna 680.000 besmettingen vastgesteld. De dodentol ligt op ruim 31.700; anderzijds zijn er al 145.600 mensen genezen.

Bron: AA

S.V.R.