Minister van Binnenlandse Zaken Suleyman Soylu zorgde voor heel wat opheffing toen hij de huidige CHP-presidentskandidaat, Muharrem Ince, ervan beschuldigde de oorzaak te zijn van de recente gewapende aanval tijdens de verkiezingscampagne op een delegatie van de huidige regeringspartij, de Partij voor Rechtvaardigheid en Vooruitgang (AKP), en dit in de zuidoostelijke provincie Sanliurfa.

Soylu tijdens zijn bezoek aan het hoofdkwartier van het AKP-district in Istanbul: “Ik wil hierin heel duidelijk zijn: de reden achter het incident in Suruc is Muharrem Ince.” De delegatie, onder leiding van AKP-lid Ibrahim Yildiz bezocht lokale winkels in Suruc op 14 juni. 10 dagen voor opkomende presidents- en parlementsverkiezingen.

http://www.hurriyetdailynews.com/three-killed-in-armed-attack-on-akp-delegation-in-southeast-turkey-133317

Een groep kleinhandelaars geraakte verzeild in een verhitte discussie met de AKP-delegatie. De discussie eindigde met geweld. Er was sprake van de aanwezigheid van zowel knuppels als geweren tijdens de schermutselingen.

Yildiz geeft aan dat het gehele gevecht van start ging toen de oppositiegroep aangaf dat zij de PKK ondersteunen. Daarnaast werd de vraag gesteld wat de AKP-leden kwamen doen in een gebied in handen van PKK-aanhangers.

4 personen, waaronder een broer van Yildiz, kwamen om in het gevecht en 8 personen, waaronder 4 andere broers van Yildiz raakten gewond.

Hurriyet

K.V.